31 januari 2008

Ingen dans på rosor...

I tisdagskväll (den 29/1)dök våra norrländska grundgrävare upp. Två trevliga och arbetsamma snubbar från Älvsbyn.

Onsdagmorgon skulle Jonas, grävarna och några kommungubbar träffas på tomten för att prata lite och göra grovutsättning av huset. TVÅ timmar senare dyker kommungubbarna upp. (Bättre sent än aldrig.) Pga någon j-la handikappregel så visar det sig att höjden på grunden måste ändras. Efter mycket diskutioner så möts vi och kommunen halvvägs. Så kan då grävningen äntligen påbörjas. Det är hårt i backen och mycket tjäle. Betongplint efter betongplint måste kapas och våra stackars grundgrävare har det inte lätt.

Jonas ringer hit och dit och åker som ett jojo fram och tillbaka för att skaffa skyddsrör till bl a el och fiberkablar. Nu är i alla fall avlopp, dagvatten, färskvatten, bredband och el framdraget till grunden.

I dag ( 31/1) åkte grundgrävarna hem till Älvsbyn för en lång och skön helg, men på måndag kommer de tillbaka igen. Hela grunden beräknas vara klar på onsdag, men med tanke på omständigheterna kan nog vissa förseningar uppstå.

Det verkar inte vara en dans på rosor att vara grundgrävare och inte heller att vara den som ska betala för kalaset efteråt.

Ha en trevlig helg!!

Inga kommentarer: