10 september 2008

Kalla oss stenrika...

Ute har vi jobbat, jobbat och jobbat. Att få i ordning tomten tog otroligt mycket tid och kraft. Många små och stora stenar gjorde det extra besvärligt. Tillslut var det i alla fall dax att köra matjord. Lass efter lass har Jonas kört med traktor och släp.

Målat har vi ju också gjort. Vi valde en ganska mörk grå färg och vi är supernöjda med resultatet! Sedan köpte vi matchande markiser för att undvika bastukänsla i huset under sommaren. Det var synd att solen lös med sin frånvaro nästan hela sommaren....

Uppe på vindan har Jonas pysslat på lite med lysarmaturer och gjort det så fint så fint.

Uppfarten till huset jobbade vi också på med och jag ska inte sticka under stol med att jag var oerhört glad att slippa den bruna, kladdiga och slibbiga leran.

Ja, och sen då? Ja då var det tid att planera ut matjorden, men innan dess plockade vi sten och åter sten. Kalla oss gärna stenrika om ni vill! Men tillslut var gräsfröna på plats och nu har vi helt
plötsligt lite grönska omkring oss. Dock inte på baksidan, den ska vi så in nästa sommar.

Ett förråd har vi också hunnit bygga på baksidan. Fort var det gjort. För att om möjligt försöka undvika "vårfloden" så har vi även grävt ner dränering på baksidan och ner efter uppfarten. Till våren lär vi ju märka om det lyckades.

Vårt senaste projekt har varit garagegolvet. Vi har lagt ut rör för vattenburen golvvärme i fall vi i framtiden skulle vilja ha det. Nu är det gjutet och väntar på att slipas och detta sker nog imorgon har jag förstått. Sedan är det bara att börja inreda det heliga garaget.

Hoppas alla har blivit någorlunda uppdaterade på vad vi har pysslat på med under tiden vårt bloggande har legat i dvala, men nu är vi på G igen.






































Inga kommentarer: